Om oss

Göteborgs Rosensällskap (fören.) är en lokalgrupp inom Svenska Rosensällskapet. 

Blir du medlem i Svenska Rosensällskapet och bor i postnummerområdena 41--51 är du automatiskt medlem i Göteborgs Rosensällskap.

Alla Svenska Rosensällskapets medlemmar är välkomna att delta i våra aktiviteter. 

Våra medlemsmöten håller vi oftast i Direktörsvillan i Trädgårdsföreningen i Göteborg, Slussgatan 1, om du går in i parken från Drottningtorget, om inte annat anges. Direktörsvillan är den gulla villan mitt i parken, norr om Palmhuset. 

Under våra föredrag, även fika och lotteri.

Medlemmar betalar 30 kr och icke medlemmar 60 kr, om inget annat anges. Du kan lösa medlemskap på plats, för mer information se även under Bli medlem.

Arbete med vildrosor:
Varje onsdag kl. 17-19, mitten av april-mitten av september, ej juli. 

Göteborgs rosensällskap anordnar föredrag under vinterhalvåret, vi sköter Göteborgs rosariums vildrosor och ordnar ibland kurser om rosor och dess skötsel under vårvintern. Vi anordnar resor och utflykter etc.

Årligen deltar vi på Lisebergs trädgårdsdagar och Rosenfesten i Göteborgs rosarium första helgen i juli.

Säsongen 2018

OBS att under 2018 deltar Svenska Rosensällskapet med att bistå det Danska Rosensällskapet med en Post Convention Tour i samband med Wold Rose Convnetion. Göteborgs Rosensällskapet, tillsammans med SydRosen, bistår Svenska Rosensällskapet vid detta arrangemang. Göteborgs Rosensällskap kommer därför inte att genomföra några längre resor eller roskurser i år.