Program

Välkomna att delta i våra medlemsträffar.

Stående punkter är föredrag, fika och lotteri. För fika med mera betalar medlemmar 30 kronor, icke medlemmar 60 kronor.

Lokal: ”Direktörsvillan” (den gula byggnaden norr om Palmhuset) i Trädgårdsföreningens park, Slussgatan 1, Göteborg, om inget annat anges.
Boklista, Lissie Johansson. Vi lånar ut böcker till Göteborgsgruppens medlemmar.

 

Lördag 8 december kl. 14


'The Fairy Tale Rose', Castle-serien Poulsen Foto Henny Johansson

Rosor i Norden och i världen
Eva Böhlin Andréasson och Henny Johansson berättar och visar bilder från sommarens event, Wold Rose Convention, som gick av stapeln i månadsskiftet juni/juli i Köpenhamn. Välkommen också till vår traditionella jul-/avslutningsfest då vi bjuder på lite att äta, med något rostema.

 

Program 2019

Lördag 26 januari kl. 14

Jan Wallermark – Följ med på en föreläsning och en expedition i ämnet naturfotografering, lär dig om hur vi fotograferar de vackra och lite utmanande vilda och tama blommor och växter i vår natur. En perfekt tidpunkt nu när året börjar och vi har tid att öva lite innan högsäsongen börjar för våra älskade rosor. Jag kommer att visa och prata om bilder, om hur vi ser ljuset och hur vi ser bilder, låter lite komplicerat men det kommer att klarna.
Tips om utrustning och vilka enkla hjälpmedel vi kan använda som gör det där lilla extra för bilden och ja utrustningen kan vi göra själva. Jag kommer att visa och prata om olika problemställningar som vi kan stöta på och framför allt hur vi löser dem på smidigt sätt, så som ljussättning, miljöer, bakgrunder och tekniska möjligheter utan begränsningar. Kunskapen du får med dig är egentligen applicerbar på all annan typ av fotografering men speciellt bra för växtfotografering. Vi får även möjlighet att bekanta oss mera med olika typer av utrustning och tekniker, då jag tar med lite utrustning och visar hur du enkelt sätter upp en egen liten fotostudio hemma på köksbordet. 
Se mer om Jan Wallermark http://www.jiw.se/ 

Lördag 23 februari kl. 14

Årsmöte och föredrag i Göteborgs Rosensällskap 
Tid: den 23 februari 2019 kl. 14.00
Kallelse och dagordning i Rosenbladet nr 1, 2019

Efter årsmötet föredrag av Irene Nettelbrant

 
Klätterrosen och helenaehybriden 'Patricia Macoun' Foto Irene Nettelbrant

Irene
, som är aktiv medlem i Svenska Rosensällskapet och i SydostRosen, har sin trädgård i Småland. Hon berättar om erfarenheter från sin trädgård. Hon tar oss med på tankegångar om i första hand design och dekor, klätterstöd och klätterrosor.

Lördag 6 april kl. 14

 
Toril Linnerud

Rosor i samplantering med perenner och klematis i Torils hage.
Toril Linnerud har varit passionerat intresserad av rosor i över tjugo år. För några år sedan flyttade hon till Vollen i Asker där hon byggt en trädgård med över 200 rosor i samspel med bland annat clematis och perenner. Hon är ordförande i Norsk Roseförening, och har tidigare varit verksam i sällskapets lokala avdelning i Oslo och dess omgivning under ett antal år. Hon är amatörfotograf och föreläsare och har varit en återkommande författare i norska Rosebladet. Som föreläsare är hennes fokus främst på rosor och clematis. Du får inblick i hennes trädgård genom att ta en titt på hennes blogg: torilsgarden.blogspot.no/
Hon har gärna öppen trädgården i slutet av juni/juli när rosorna har sin bästa blomning och lägger ut information om tid på bloggen när den närmar sig.