Program

Välkomna att delta i våra medlemsträffar.

Stående punkter är föredrag, fika och lotteri. För fika med mera betalar medlemmar 30 kronor, icke medlemmar 60 kronor.

Lokal: ”Direktörsvillan” (den gula byggnaden norr om Palmhuset) i Trädgårdsföreningens park, Slussgatan 1, Göteborg, om inget annat anges.
Boklista, Lissie Johansson. Vi lånar ut böcker till Göteborgsgruppens medlemmar.

Välkommen till en ny säsong!

Lördag 23 februari kl. 14

Årsmöte och föredrag i Göteborgs Rosensällskap 
Tid: den 23 februari 2019 kl. 14.00
Kallelse och dagordning i Rosenbladet nr 1, 2019

Efter årsmötet föredrag av Irene Nettelbrant

 
Klätterrosen och helenaehybriden 'Patricia Macoun' Foto Irene Nettelbrant

Irene
, som är aktiv medlem i Svenska Rosensällskapet och i SydostRosen, har sin trädgård i Småland. Hon berättar om erfarenheter från sin trädgård. Hon tar oss med på tankegångar om i första hand design och dekor, klätterstöd och klätterrosor.

Lördag 6 april kl. 14

 
Toril Linnerud

Rosor i samplantering med perenner och klematis i Torils hage.
Toril Linnerud har varit passionerat intresserad av rosor i över tjugo år. För några år sedan flyttade hon till Vollen i Asker där hon byggt en trädgård med över 200 rosor i samspel med bland annat clematis och perenner. Hon är ordförande i Norsk Roseförening, och har tidigare varit verksam i sällskapets lokala avdelning i Oslo och dess omgivning under ett antal år. Hon är amatörfotograf och föreläsare och har varit en återkommande författare i norska Rosebladet. Som föreläsare är hennes fokus främst på rosor och clematis. Du får inblick i hennes trädgård genom att ta en titt på hennes blogg: torilsgarden.blogspot.no/
Hon har gärna öppen trädgården i slutet av juni/juli när rosorna har sin bästa blomning och lägger ut information om tid på bloggen när den närmar sig.